Pages

tiistai 3. tammikuuta 2017

Vanhanajan omenakakku, apple cake

















Sain äidiltäni kauan sitten tämän käsinkirjoitetun omenakakun ohjeen. (Alkuperäistä ohjeen laatijaa en tiedä.) Kakku on ihanan mehevä ja omenainen.

Vanhanajan omenakakku

100-125 g voita
½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 2 rkl maitoa tai kermaa
1 ½ dl rusinoita
hieman sitruunamehua
ripaus kardemummaa
2-4 hapahkoa omenaa

- Sulata voi ja jäähdytä sitä hieman.
- Sekoita loput ainekset taikinaan vatkaamatta.
- Kuori omenat ja lisää ne taikinaan suurina paloina. Halutessasi voit säästää osan omenalohkoista pinnalle.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 35-40 min. Ennen uuniin laittoa voit ripotella pinnalle raesokeria, mantelia tai kanelia.
- Kakku maistuu lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, ja se on hyvää myös seuraavana päivänä.

Paistolämpötila ja -aika saattaa hieman vaihdella uunin tehosta riippuen. Itse olen vähentänyt lämpöä ja lyhentänyt aikaa, sekä laittanut tarvittaessa leivinpaperin kakun päälle, jotta se ei paistu liian tummaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)