tiistai 3. tammikuuta 2017

Vanhanajan omenakakku, apple cake

















Sain äidiltäni kauan sitten tämän käsinkirjoitetun omenakakun ohjeen. (Alkuperäistä ohjeen laatijaa en tiedä.) Kakku on ihanan mehevä ja omenainen.

Vanhanajan omenakakku

100-125 g voita
½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 2 rkl maitoa tai kermaa
1 ½ dl rusinoita
hieman sitruunamehua
ripaus kardemummaa
2-4 hapahkoa omenaa

- Sulata voi ja jäähdytä sitä hieman.
- Sekoita loput ainekset taikinaan vatkaamatta.
- Kuori omenat ja lisää ne taikinaan suurina paloina. Halutessasi voit säästää osan omenalohkoista pinnalle.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 35-40 min. Ennen uuniin laittoa voit ripotella pinnalle raesokeria, mantelia tai kanelia.
- Kakku maistuu lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, ja se on hyvää myös seuraavana päivänä.

Paistolämpötila ja -aika saattaa hieman vaihdella uunin tehosta riippuen. Itse olen vähentänyt lämpöä ja lyhentänyt aikaa, sekä laittanut tarvittaessa leivinpaperin kakun päälle, jotta se ei paistu liian tummaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)