tiistai 7. maaliskuuta 2017

Rusinakokkareet, raisin cookies

Leivontareseptieni joukosta löytyy vanha käsinkirjoitettu resepti, jolla tulee noin 30 kpl rusinakokkareita:

3-3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100gr margariinia tai voita
50gr rusinoista
2rkl appelsiinimarmeladia
2 munaa
1dl sokeria

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe sekä nypi rasva joukkoon. Lisää sokeri, rusinat ja marmeladi sekä munat vatkattuina. Nostele lusikalla pellille pieniä kokkareita. Paista niitä aluksi 250 asteessa noin 7min ja vielä muutama minuutti miedommassa lämmössä.

Omat muistiinpanot:

  • jos laittaa 3dl vehnäjauhoja, niin taikina on lusikoitava pellille pikkukeoiksi ja lopputulos on mehevämpi
  • jos laittaa 3½dl vehnäjauhoja, niin taikinasta voi pyöritellä käsin pikkupalloja (kuvassa näitä) ja lopputulos on kuivakampi
  • käytän Sunnuntai Juokseva margariinia 1 dl
  • rusinoita laitan reilusti ilman mittailua
  • appelsiinimarmeladia en laita, mutta sopisi varmaan hyvin
  • munat olen lisännyt vatkaamatta
  • nykyuunit ovat varmaan tehokkaampia kuin ennen, joten paistan kokkareita uunin keskitasolla noin 7min 250 asteessa ja sitten ehkä minuutin miedommassa lämmössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)