tiistai 24. lokakuuta 2017

Piimäkakku, buttermilk cake


Marttaliiton Penninvenyttäjän keittokirjasta (s.52-53,1996) löytyy piimäkakun ohje. Meillä sitä sovelletaan seuraavasti:

3dl piimää
1dl sokeria
2dl tummaa siirappia
2tl piparkakkumaustetta
2dl rusinoita
1dl juoksevaa margariinia
1 ½ tl ruokasoodaa
5dl vehnäjauhoja

Sekoita piimä, sokeri, siirappi, piparkakkumauste, rusinat ja rasva. Yhdistä ruokasooda ja vehnäjauhot. Sekoita jauhot siivilän läpi muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 50 min. Lisää leivinpaperi kakun päälle noin 38 minuutin kohdilla. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)