Sain äidiltäni käsin kirjoitetun reseptin Judy-tädin puddinkiin. Reseptin erikoisuus on kiehuvan veden lisäys kakun päälle ennen paistamista. Lopputulos on mutakakkumainen, mutta ei niin kiinteä kuin mutakakku. Kakun pintakerros on huokoinen ja paistovuoan pohjalta voi lusikoida suklaista kastiketta kakkupalansa päälle. Kakku sopii lämpimänä hyvin vaniljajäätelön kaveriksi.
Judy-tädin puddinki
2½dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola sekoitetaan yhteen.
4 rkl (n. 100g) voita tai margariinia sulatetaan.
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
1 muna kevyesti vatkattuna
Kaakaojauhe, maito ja kananmuna sekoitetaan voisulaan.
Sekoita yhteen kuivat aineet ja neste (mahd. myös 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta).
Voitele tasapohjainen vuoka (halkaisija 20cm ja syvyys vähintään 5cm), levittele taikina siihen. Vuoan riittävä syvyys on tärkeää, että taikinan päälle mahtuu lisäämään kiehuvan veden! (Kuvassa näkyvä vuokani on siis liian pieni.)
Sekoita:
2 rkl kaakaota
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
Ripottele kakun pinnalle.
Kaada lopuksi päälle 2 dl kiehuvaa vettä.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! =)