tiistai 23. marraskuuta 2021

Luumukakku, plum cake















Leivoin luumukakkua äidiltä saamallani reseptillä. Alla oma muokattu versioni.

Luumukakku

150 g juoksevaa Sunnuntai margariinia

100 g sokeria

3 valkuaista

125 g vehnäjauhoja

reilu ½ tl leivinjauhetta

1 pps (200g) kivettömiä pehmeitä luumuja


1. Sekoita margariini ja sokeri.

2. Lisää valkuaiset yksitellen, vatkaa kunnolla.

3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.

4. Lisää paloitellut luumut. (Luumut kannattaa paloitella keittiösaksilla pieneen jauhomäärään, tällöin luumupalat eivät tartu toisiinsa ja leviävät tasaisemmin taikinaan.)

5. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175C, ~45min. (Aika riippuu uunista!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)