tiistai 8. kesäkuuta 2021

Lehtikaalipizza, kale pizza



Tein lehtikaalipizzaa Yhteishyvän ohjeella. Alla oma versioni.

Pohja on kaksinkertainen, tulee 2 pellillistä:
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 8 dl vehnäjauhoja (alustaessa lisäsin jauhoja)
1 pussi kuivahiivaa

Sekoita ja levitä pizzapohjalle:
1,5 dl ranskankermaa
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa

Päälle:
Lehtikaalia
Minitomaatin puolikkaita
Ripaus mustapippurijauhetta
400 g pussillinen Valion pizzajuustoraastetta (päällimmäiseksi)

Käytin neljän lehtikaalivarren pehmeät osat ja ryöppäsin niitä 2 min suolavedessä. Minitomaatin puolikkaat kannattaa laittaa pizzalle leikkuupinta ylöspäin, niin ylimääräinen neste haihtuu eikä kastele pizzapohjaa. Paistolämpötila 225 astetta. Ensimmäinen pellillinen paistui 15 min ja toinen lyhyemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)