Oma versio:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100g Keiju margariinia
n. ½ dl vettä
tuoreita, keltaisia luumuja
fariinisokeria
kanelia
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään, ja nypi kylmän rasvan
kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä
muovikelmuun käärittynä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Kauli taikinasta pellillä leivinpaperin päällä pyöreä levy (⌀
26 cm).
Asettele luumuviipaleet piirakan pinnalle. Jätä reunalle
noin 3 cm tyhjää. Ripottele luumuille fariinisokeria ja kanelia. Taita reunat
keskelle.
Paista 200 C uunin alimmalla tasolla 37 minuuttia. Ripottele hieman tomusokeria koristeeksi. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! =)